Burt’s Bees producerar naturliga skönhetsprodukter för hela kroppen, fria från sulfater, parabener och syntetiska doftämnen. Produkterna är certifierade av Natural Products Association, en organisation som Burt’s Bees arbetar aktivt med för en grönare värld. Fokus ligger på ingredienser som härstammar från bin så som bivax och honung och som innehåller rikligt med vitaminer, mineraler och antioxidanter.

Burt’s Bees målsättning är att göra människors liv bättre varje dag, naturligt. Företaget har ett starkt miljö- och kretsloppstänk där ingredienser, förpackningar och produktion ses över med extrem noggrannhet. Deras anläggningar använder endast grön el från förnyelsebara energikällor, förpackningarna är producerade av återvunnen plast, och tryckta med vegetabiliskt bläck. Alla anställda tilldelas individuellt miljömässiga mål och företaget engagerar sig även aktivt i sociala och humanitära projekt – For The Greater Good.

Idag är Burt’s Bees ett av världens största varumärken inom naturlig skönhet och egenvård. Produkterna finns i 35 länder och hos mer än 60 000 återförsäljare världen över, och resan dit har minst sagt varit spännande och annorlunda.

Låt oss gå tillbaka till där allt började…

Burt Shavitz arbetade som fotojournalist när han lämnade New York i jakten på naturen och livet som biodlare under början av 80-talet. Burt slog sig till ro i en timmerstuga i Maine, helt utan rinnande vatten och elektricitet och levde av det han producerade på gården. En dag träffade han en kvinna vid namn Roxanne Quimby som liftade längs vägen, och det var början på en stark vänskap och ett spännande samarbete.

Roxanne upptäckte potentialen i Burt’s överblivna bivax och började tillverka ljus för att sälja på marknader runt om i landet. I takt med att efterfrågan ökade ändrade Burt och Roxanne inriktning och år 1991 producerades de första skönhets- och egenvårdsprodukterna.

Från läppbalsam, började Burt’s Bees tillverka handkrämer och många andra naturliga hudvårdsprodukter för hela kroppen. Idag är Burt´s Bees det bäst säljande varumärket inom naturlig skönhet- och egenvård i hela Nordamerika. Trots dess framgång bodde Burt Shavitz kvar under hela sin livstid i samma timmerstuga i Maine, helt utan rinnande vatten och elektricitet.

Burt’s Bees är stolta över att producera naturliga produkter utformade för att ta hand om varje del av kroppen, inklusive ansikte, läppar, hår, händer och fötter.

Burt’s Bees distribueras av IC Enterprises AB (ICE) på den Skandinaviska marknaden i Sverige och Finland.